top of page

 Om Solsyster 

Vem är Solsyster

Jag heter Lena Selberg och är certifierad yogalärare, reiki healer och skogsbadsguide, men framförallt är jag mamma, syster, dotter och medmänniska. Sedan 2017 driver jag yogastudion 'Solsyster' i Åby där jag även bor. Mitt första möte med yoga skedde för över 20 år sedan och jag blev verkligen förälskad. En förälskelse som hållit i sig i alla dessa år, men som jag tyvärr bortprioriterat under en längre period av mitt liv.  2012 drabbades jag av utmattningssyndrom, en svår utmattning som höll i sig i många år. Det var först när jag hittade tillbaka till yogan 2014, som jag äntligen så sakteliga började läka.

Jag lät yogan steg för steg återvända in i mitt liv och ganska och snart blev den mitt livselixir. Det var som om yogan omfamnade hela mig och alla bitar föll på plats. När jag insåg hur läkande och välgörande yoga var för mig, kände jag, att jag ville kunna dela med mig av mina egna upplevelser till andra, så hösten 2016 började jag att utbilda mig till yogalärare och examinerades våren 2017 och sedan dess jobbar jag med yoga på heltid. 

Ibland tror jag att vi behöver skakas om ordentligt, för att vi ska våga bli den vi är ämnad att vara. Hade jag inte drabbats av utmattningssyndrom, tror jag inte att jag hade varit där jag är idag d.v.s. på en trygg plats där kropp och själ är i harmoni.

_MG_6482.jpg

Man kan även säga att det är tack vare yogan som jag utbildat mig till Reiki healer, eftersom jag gång på gång under savasana när jag gjort handpåläggning, fått höra hur läkande och sköna mina händer är. Men självklart har även min egen upplevelse av Reiki haft stor betydelse för att jag tog klivet till att utbilda mig. Jag tror nämligen att det är av stor vikt du själva upplevt det du vill ge till andra. Hösten 2019 utbildade jag mig till Reiki healer steg 1 och 2, en fantastisk utbildning som för mig var som att hitta hem.

_MG_6092.jpg
bottom of page